Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Σύλληψη απαγωγέων στη Λάρισα

Δεκατέσσερις αλλοδαποί εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε σπίτι οικογένειας συμπατριωτών τους στα Δελέρια και απήγαγαν μάνα και το μόλις τριών μηνών αγοράκι της, με σκοπό να το πουλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι.Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του πατέρα, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Στήθηκαν μπλόκα και τελικά τα τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, με επιβαίνοντες 13 από τους δράστες, ακινητοποιήθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου και συνελήφθησαν όλοι.
Πίσω από την υπόθεση κρύβεται άλλο άτομο -συμπατριώτης των συλληφθέντων- που φέρεται ότι κινούσε τα νήματα για την αγοραπωλησία του βρέφους, που θα γινόταν στην περιοχή Λιβανάτων Φθιώτιδας.
Σχετικές ανακοινώσεις έκανε την Τετάρτη ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Δημ. Τσιούτσιος, και, σύμφωνα με το ιστορικό, η υπόθεση εξελίχθηκε ως ακολούθως: «Προ μηνός περίπου, ομάδα των συλληφθέντων ενδιαφέρθηκε για την αγορά του βρέφους από το ζευγάρι -28 χρόνων ο άνδρας και 24 η γυναίκα- που κατοικούσαν στις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Εκείνοι αρνήθηκαν, αλλά οι πιέσεις συνεχίζονταν και το ζευγάρι αναγκάστηκε να φύγει από την περιοχή, να έρθει προσωρινά στα Δελέρια ως φιλοξενούμενο και στη συνέχεια να επιστρέψει στην πατρίδα του, φοβούμενο από την πίεση των δραστών».
»Τελικά, ήρθαν οι 14 αλλοδαποί στο χωριό με τρία αυτοκίνητα και προχθές στις 2.30 το μεσημέρι εισέβαλαν στο σπίτι, παραβιάζοντας την πόρτα και κρατώντας αυτοσχέδια ρόπαλα και μαχαίρια. Άρπαξαν τη μάνα με το παιδί και έφυγαν αμέσως για τις Λιβανάτες, αλλά η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας τους σταμάτησε στα διόδια. Έγιναν έρευνες στα αυτοκίνητα και βρέθηκαν συνολικά 8 αυτοσχέδια μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα, μήκους 57 έως 89 εκατοστών και 5 μαχαίρια με μήκος λεπίδας 12- 21 εκατοστών. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας».

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=58353

Δεν υπάρχουν σχόλια: