Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Σε δημόσιο ουρητήριο έχει μετατραπεί το Σύνταγμα


1


Τα στενά στην Ερμού έχουν μετατραπεί σε υπαίθρια ουρητήρια. Δείτε το φωτορεπορτάζ του NewsIt.gr.

Πύρ και… μανία είναι οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, αφού όπως καταγγέλλουν, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, οι παράνομοι μικροπωλητές όχι μόνο έχουν κάνει πραγματική… επέλαση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και στενά, αλλά έχουν μετατρέψει το ιστορικό κέντρο σε ένα απέραντο…δημόσιο ουρητήριο!

Το φωτορεπορτάζ του ΝewsIt.gr είναι αποκαλυπτικό: η Ερμού και η Βουλής έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο παράνομο παζάρι, τα στενά έχουν μεταμορφωθεί σε υπαίθρια …ουρητήρια, ενώ στις πλατείες η Δημοτική Αστυνομία απλώς να παρατηρεί χωρίς να επεμβαίνει!

«Όταν καλούμε την Δημοτική Αστυνομία για να βάλουν τάξη, το μόνο που μας λένε είναι: ¨έχουμε εντολή άνωθεν να μην τους πειράξουμε, ψάξτε τους άνωθεν να τους παραπονεθείτε¨!» καταγγέλλει ο δικηγόρος Δημήτρης Λινός, κάτοικος της οδού Νίκης.

Όταν το NewsIt.gr επικοινώνησε με την Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηνών, οι επιβεβαιώσεις έπεσαν… βροχή: «δεν υπάρχει καμία εντολή για ανοχή, υπάρχουν κλιμάκια που κάνουν συνεχείς κατασχέσεις και απομακρύνσεις». Οι φωτογραφίες όμως άλλο μαρτυρούν: ότι οι μικροπωλητές έχουν στήσει παράνομα «μαγαζιά» όχι μόνο μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, αλλά και μπροστά από το… υπουργείο Οικονομικών!

«Όπως έχουν παραδώσει την Αθηνάς και την Σωκράτους, τώρα παραδίδουν και το Σύνταγμα! λέει μια από πιο παλιές κατοίκους της περιοχής, Βασιλική Μαύρου.
«Δεν τολμούμε να τους πούμε τίποτα, ούτε στους αλλοδαπούς μικροπωλητές, ούτε στην αστυνομία, που μας ξεπετάει με μια απλή ατάκα: και να τους πιάσουμε θα πάνε για απλό πταίσμα, και θα τους αφήσουμε!».

Πετράκη & Βουλής: οι μικροπωλητές έχουν στήσει στα στενά…υπαίθρια ουρητήρια!

H αστυνομία σφυρίζει…κινέζικα!


Μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, δίπλα από την αστυνομία, το παραεμπόριο κάνει χρυσές δουλειές!


«Έχουν το θράσος να βάλουν στην κορυφή της Βουλής πορτοκαλί κόνο και γλάστρα, για να μην περνούν αυτοκίνητα, και τους ενοχλούν στο παράνομο παζάρι τους!» καταγγέλλουν οι κάτοικοι.


Και το τελευταίο τετραγωνικό στρωμένο με το παράνομο εμπόρευμα.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=9855&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια: