Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ληστείες ,διαρρήξεις

Σύλληψη σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών

Έντεκα άτομα, όλοι τους αραβικής καταγωγής, συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, επειδή είχαν διαπράξει δεκάδες κλοπές από αυτοκίνητα.

Η δράση της σπείρας, τα μέλη της οποίας ήταν ηλικίας από 18 έως 35 ετών, ξεκίνησε τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Οι 11 άνδρες έσπαγαν τα παράθυρα των αυτοκινήτων και αφαιρούσαν οτιδήποτε πολύτιμο έβρισκαν, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, ρούχα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χαρτοφύλακες και τσάντες.

Συνολικά η σπείρα είχε διαπράξει 41 κλοπές, ενώ το ρεκόρ της ήταν 10 κλοπές σε ένα 24ωρο.

Οι Αρχές συνέλαβαν τα 11 άτομα μετά από προσαγωγές, ενώ εξετάζουν αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ή αν υπάρχουν και συνεργοί τους.

Πηγή: Εφημερίδα Κήρυκας Χανίων

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=95266&cid=4



Γεωργιανοί οι δράστες των 15 διαρρήξεων


Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 38, 30 και 23 ετών, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από τους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου για τις 15 διαρρήξεις στην πολυκατοικία της οδού Ικτίνου.

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε το ενεχυροδανειστήριο, στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, ήταν εκείνο που τελικά τους οδήγησε στα χέρια της αστυνομίας. Και οι τρεις, όπως διαπιστώθηκε, βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Τρεις Γεωργιανοί «φτωχοδιάβολοι», όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ήταν οι δράστες του μπαράζ διαρρήξεων που αναστάτωσε την πολυκατοικία της οδού Ικτίνου. Οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν ότι διασκέδαζαν νωρίτερα σε μπαρ της περιοχής και στη συνέχεια, υπό την επήρεια αλκοόλ, αποφάσισαν να σπάσουν τη μονοτονία τους… με διαρρήξεις. Η λεία τους ήταν οι τέσσερις φορητοί υπολογιστές που βρήκαν σε κάποια από τα γραφεία στα οποία μπήκαν.

Έβγαλε την κουκούλα μπροστά στην κάμερα

Η απειρία και η παντελής έλλειψη σχεδίου φάνηκε από την αρχή. Πάνω στον πανικό τους έκαναν διάρρηξη σε όποια πόρτα έβρισκαν μπροστά τους, ενώ φαίνεται πως έμεναν ελάχιστα σε κάθε γραφείο. Το αποκορύφωμα της δράσης τους εκείνη τη νύχτα ήταν η απόπειρα διάνοιξης του ενεχυροδανειστήριου.

Οι δύο πόρτες του έμοιαζαν με πόρτες απόρθητου φρουρίου, γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να τις διαρρήξουν. Παρά το γεγονός, όμως, ότι στις πόρτες υπάρχει πινακίδα που αναφέρει ότι ο χώρος «προστατεύεται», ο ένας από τους τρεις που φορούσε κουκούλα έκρινε πως ήταν αυτό το κατάλληλο σημείο για να την αφαιρέσει και να την φορέσει και πάλι.

Αυτός ήταν και ο μοναδικός από τους τρεις που είχε συλλάβει και είχε απελάσει και στο παρελθόν η αστυνομία, γιατί βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Καθαρά φάνηκε επίσης στην κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει το γραφείο, το πρόσωπο ενός άλλου Γεωργιανού, ο οποίος φορούσε ένα άσπρο καπέλο. Ο συγκεκριμένος ζει χρόνια στο νησί μαζί με τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Οι τρεις Γεωργιανοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, ζουν περίπου τέσσερα χρόνια στο νησί και εργάζονταν σε οικοδομές. Ο ένας συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Αλυσίδας, ενώ οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν στα σπίτια τους.

Ήταν η πρώτη φορά που οι τρεις τους… «συνεργάστηκαν» και, όπως αποδείχθηκε, ήταν και φαρμακερή για εκείνους, αφού εις βάρος τους απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες για διαρρήξεις κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: emprosnet.gr

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94464&cid=4




Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο Ναύπλιο


Γνωστός στις Αρχές είναι ο ένας εκ των δύο δραστών που σκόρπισαν τον πανικό την προηγούμενη Πέμπτη στο Ναύπλιο, όταν, έχοντας ως στόχο τη ληστεία, εισέβαλαν στο λογιστήριο εργοστασίου και πυροβόλησαν δύο υπαλλήλους.

Ο ληστής είναι αλλοδαπός και έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Εναντίον του έχουν εκδοθεί αναζητήσεις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστά.

Η αιματηρή απόπειρα ληστείας συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη, στις 11:19 το πρωί, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άργους – Ναυπλίου.

Οι δράστες που εισέβαλαν στο εργοστάσιο πυροβόλησαν δύο υπαλλήλους, τραυματίζοντάς τους στα πόδια, στην προσπάθεια να αρπάξουν τα χρήματα που υπήρχαν στο λογιστήριο.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, οι κακοποιοί διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94438&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: