Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Ο Λαός πήρε την τύχη στα χέρια του στη Νότιο Ιταλία

Όλοι παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις στην Ιταλία, με την εξέγερση των μεταναστών. Ανίκανο το κράτος και εκεί να επέμβει δυναμικά για να προστατέψει τους πολίτες ο λαός βγήκε στους δρόμους και πήρε το νόμο στα χέρια του.

Μια ανάλογη περίσταση δηλαδή σαν τον δικό μας περσινό Δεκέμβρη, όπου σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα , Λαμία, Καλαμάτα, Χανιά Γιάννενα, Θεσ/νίκη αλλά και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας απλοί μαγαζάτορες και απλοί πολίτες που έβλεπαν την περιουσία τους να γίνεται γυαλιά καρφιά κατέβηκαν στο δρόμο και αντιστάθηκαν στην γιαλαντζί εξέγερση. Φυσικά και η Ιταλία έχει ένα πιο σοβαρό κράτος από το Ελληνικό και έχουμε δει πως η μεταναστευτική της πολιτική διαφέρει αρκετά από την Ελληνική που στην ουσία είναι ανύπαρκτη.

Έτσι λοιπόν απλοί πολίτες κυρίως στις περιοχές της Ν. Ιταλίας βγήκαν στους δρόμους και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις. Το κράτος πιάστηκε στον ύπνο αφού δεν περίμενε αυτή την αντίδραση η οποία απέφερε 53 τραυματίες από τις σφοδρότατες συγκρούσεις. Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας ανήγγειλε έκτακτα μέτρα απομάκρυνσης αρκετών μεταναστών και επαναπροώθησής τους.

http://xryshaygh.wordpress.com/2010/01/11/%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια: