Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Βασάνιζαν με πυρωμένα σίδερα Πακιστανό για να τους δώσει λεφτά




Συγκλονίζει η περιπέτεια ενός Πακιστανού που έπεσε θύμα μεσαιωνικών βασανιστηρίων από συμπατριώτες του για να πληρώσει ένα δυσβάσταχτο ποσό στους λαθρέμπορους που τον μετέφεραν στη χώρα μας.


Σαν πραγματική αγέλη θηρίων έπεσαν πάνω στον Πακιστανό οι συμπατριώτες του και τον υπέβαλαν σε τρομακτικά βασανιστήρια μέχρι να τον πείσουν να αναγκάσει τους δικούς του στην πατρίδα του να καταβάλουν στους κεφαλοκυνηγούς που τον μετέφεραν στη Ελλάδα ένα δυσβάσταχτο γι αυτούς φόρο.

Το μαρτύριο του τραγικού ανθρώπου αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας παραβίασαν τις πόρτες δύο κολαστηρίων σε Αθήνα και Πειραιά και σ' ένα από αυτά τον βρήκαν αλυσοδεμένο και βαριά κακοποιημένο.

Οι αστυνομικοί, στα πρόσωπα των οποίων το θύμα της βαρβαρότητας είδε τους μεσσίες του, έπαθαν σοκ όταν διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του έφερε εγκαύματα που είχαν προκληθεί με τσιγάρα ή με πυρωμένα στη φωτιά σίδερα. Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας των τραυμάτων και της εξάντλησης, ο Πακιστανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Στη διάρκεια της δίδυμης επιχείρησης η αστυνομία συνέλαβε επτά συμπατριώτες του, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούσαν μέχρι και 20.000 ευρώ για να παραδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα και «αποφυλακιστήρια» σε όλους όσοι έρχονταν στην Ελλάδα και όσους δεν υπάκουαν τους υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια μέχρι τελικά να τους πληρώσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ενδέχεται να ερευνήσουν και το ενδεχόμενο διασύνδεσης των συλληφθέντων με τους δουλεμπόρους που πριν από λίγες ημέρες υπέβαλαν σε φριχτά βασανιστήρια μέχρι θανάτου δύο πρόσφυγες, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε παραλία της Αναβύσσου. Οι δράστες είχαν σχεδόν κονιορτοποιήσει τα πρόσωπα των άτυχων λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η αναγνώρισή τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο θάνατός τους επήλθε σε άλλο σημείο από εκεί όπου βρέθηκαν -πιθανότατα ακόμη και εν πλω- και δολοφονήθηκαν για παραδειγματισμό των υπόλοιπων συνεπιβατών τους επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τα κόμιστρα της ελπίδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=1&artid=1109040&pg=23

Δεν υπάρχουν σχόλια: