Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τον μαχαίρωσε γιατί τον βίαζε ενώ κοιμόταν




«Περίμενε να κοιμηθώ και μετά με βίαζε. Δεν μπόρεσα να το αντέξω και τον μαχαίρωσα!»


Εξοργισμένος και με μάτια που βούρκωναν, ένας 30χρονος Αιθίοπας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου Κρήτης με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δήλωσε ότι μαχαίρωσε πολλές φορές έναν 28χρονο ομοεθνή του, όταν με τρόμο ανακάλυψε ότι τον βίαζε την ώρα που κοιμόταν, μέσα στην παράγκα όπου διέμεναν, στην Κίσσαμο Χανίων!

Ο κατηγορούμενος, τόσο στην απολογία του στην ανακρίτρια όσο και στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι επειδή κοιμάται πολύ βαριά δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, παρά μόνο όταν ξυπνούσε το πρωί και ένιωθε έναν ανεξήγητο πόνο!

Οπως είπε, τις δύο πρώτες φορές δεν κατάλαβε ποιος το είχε κάνει, την τρίτη όμως σιγουρεύτηκε και αποφάσισε να ζητήσει εξηγήσεις από τον 28χρονο. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Ηθελα μόνο να του κάνω κακό για όσα μου είχε κάνει» τόνισε ο 30χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά σε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγους μήνες και όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα «ο δράστης είχε καταληφθεί από πρωτοφανή μανία κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, διαπίστωση που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η λάμα του μαχαιριού μήκους 24 εκατοστών, που χρησιμοποίησε, στράβωσε από τη δύναμη των χτυπημάτων. Το 28χρονο θύμα έφερε πολλαπλά χτυπήματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι, ενώ υπέστη ρήξη ύπατος και στομάχου». Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι για την αποκατάσταση της υγείας του και των λοιπών τραυμάτων, μεταξύ άλλων, υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις για τη συρραφή του στομάχου του!

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=1&artid=1110917&pg=17

Δεν υπάρχουν σχόλια: