Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Καταδικάστηκαν οι απαγωγείς του επιχειρηματία Αϊβάζογλου


Ποινές κάθειρξης 36 και 26 χρόνων αντίστοιχα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εις βάρος των δύο Αλβανών, οι οποίοι απήγαγαν στις 24 Οκτωβρίου 2008 τον 60χρονο επιχειρηματία Γιώργο Αϊβάζογλου.

Οι δράστες, 29 και 35 ετών, είχαν στήσει ενέδρα στον επιχειρηματία, τον οποίο απήγαγαν ενώ βρισκόταν έξω από το γραφείο του στην περιοχή της Λαχαναγοράς, στη Θεσσαλονίκη.

Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος μετά από τετραήμερη κράτηση στο κρησφύγετο των δραστών, οι οποίοι είχαν επικοινωνήσει με τον γιο του μέσω κινητού τηλεφώνου και ζητούσαν το ποσό των 400.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι δύο δράστες μετά τη σύλληψή τους φέρονται ν' ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα που ζήτησαν θα τα έστελναν στην Αλβανία, καθώς κάποιο δικό τους πρόσωπο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι εξήγησαν, κατά τη διάρκεια της απαγωγής, ενημερώθηκαν ότι ο λόγος για τον οποίο ήθελαν τα χρήματα είχε πάψει να υπάρχει, οπότε συμφώνησαν μεταξύ τους ότι το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία, όπως και έγινε. Τα μόνα χρήματα που πήραν από τον επιχειρηματία ήταν 13.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία ο 60χρονος είχε στην κατοχή του την ημέρα που τον απήγαγαν από την εταιρεία του.

Σε αντίθεση με τον συνεργό του, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απαγωγή, ο 35χρονος, που είχε εργαστεί στο παρελθόν στην επιχείρηση του θύματος, αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται.
Ο εν λόγω κακοποιός είναι άλλωστε παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Ωραιοκάστρου, ενώ κατηγορείται και για άλλη μία ληστεία σε βενζινάδικο.

Ακόμη κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στην απαγωγή μιας 16χρονης κοπέλας, στην περιοχή της Γαλήνης Ωραιοκάστρου, το Σεπτέμβριο του 1998.

Τότε, ο 35χρονος Αλβανός είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για την απαγωγή της νεαρής κοπέλας, ενώ το Φεβρουάριο του 2005 είχε συλληφθεί και πάλι για διακεκριμένες κλοπές. Παρά την ενεργό… δράση, ο κακοποιός αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2008...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85558&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: