Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Σαρώνουν οι εγκληματικές συμμορίες


Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα βίας από ομάδες-συμμορίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που δέχθηκε έξω από το σχολείο του στο Λαύριο, μαθητής της Γ’ Λυκείου ύστερα από τσακωμό που είχε με συμμαθητή του.

O Χρήστος Μ., μαθητής της Γ΄ Λυκείου στο Τεχνικό Λύκειο Λαυρίου, τσακώθηκε εν ώρα μαθήματος για ασήμαντη αφορμή με έναν συμμαθητή του αλβανικής καταγωγής. Το επεισόδιο μεταξύ των δυο μαθητών έληξε με την παρέμβαση των συμμαθητών τους. Όταν σχόλασαν, ο Χρήστος Μ. βγήκε από το κτίριο του σχολείου για να γυρίσει, όπως κάθε μέρα, στο σπίτι του. Πού να φανταζόταν όμως τι τον περίμενε.

Φαίνεται ότι ο αλβανικής καταγωγής μαθητής δεν είχε «ξεχάσει» το μεταξύ τους επεισόδιο και μέσω SMS είχε ειδοποιήσει τρεις ομοεθνείς φίλους του, να μεταβούν έξω από το κτίριο του σχολείου, προκειμένου να «φοβερίσουν» τον Χρήστο Μ.

Οι τρεις εξωσχολικοί του επιτέθηκαν και με βίαιο τρόπο τον χτυπούσαν και τον κλωτσούσαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών αλλά και άλλων παιδιών. Μόλις έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο από το βάναυσο «έργο» τους, εξαφανίστηκαν. Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε με μώλωπες, κατάγματα και ανοιγμένο κεφάλι στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και έκανε αρκετά ράμματα.

Σήμερα το πρωί, υπέβαλλε μαζί με τον πατέρα του μήνυση κατά των τριών ατόμων που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό του και οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι είναι 19 και 20 ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας από αυτούς δεν διαμένει στο Λαύριο αλλά σε γειτονικές περιοχές από όπου και μετέβησαν στο σχολικό κτίριο.

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει συλλάβει τον έναν και οι άλλοι δυο αναζητούνται.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=68474&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: