Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Εκβίαζαν λογιστή στην Κρήτη: «Θα πάθεις ό,τι και ο Κυπριωτάκης»


Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας από τους πιο γνωστούς λογιστές του Ηρακλείου, ο οποίος έπεσε θύμα εκβιασμού από δύο νεαρούς αλλά αδίστακτους Αλβανούς.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 19 και 23 ετών αντίστοιχα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 53χρονο, μέσα στο γραφείο του και τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.500 χιλιάδων ευρώ, που είχε εκείνη τη στιγμή.

Στη συνέχεια ερεύνησαν όλους του χώρους και τα ερμάρια του γραφείου, χωρίς να βρουν άλλα χρήματα. Τελικά του απέσπασαν το ρολόι χειρός Rolex και μια χρυσή καδένα λαιμού που φορούσε.

Όμως δε σταμάτησαν εκεί. Tου ζήτησαν και άλλα χρήματα, λέγοντάς του μάλιστα, ότι αν δεν τους δώσει όσα θέλουν, τότε θα πάθει ό,τι έπαθε και ο άτυχος επιχειρηματίας ο Γιάννης Κυπριωτάκης.

Το θύμα υπό το φόβο να μην πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, τους διαβεβαίωσε ότι την επόμενη ημέρα θα τους κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ το οποίο του ζήτησαν εκβιαστικά.

Η καταγγελία


Αρχικά ο 53χρονος δεν θέλησε να πάει στην αστυνομία, όταν όμως οι Αλβανοί άρχισαν να του τηλεφωνούν φοβερίζοντάς τον, τότε εκείνος αποφάσισε και κατήγγειλε όσα είχε πάθει στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών, στο σημείο που δόθηκε το ραντεβού, στην περιοχή της Χρυσοπηγής. Σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας ελέγχων της Αστυνομικής Διεύθυνσης και δικυκλιστές της ομάδας «Ζ».

Η συνάντηση

Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 9:00 το βράδυ. Ο 53χρονος ακολούθησε τις υποδείξεις των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και έτσι η επιχείρηση είχε επιτυχή αποτελέσματα, αφού κατάφεραν να εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τον έναν 19χρονο τη στιγμή που πήγε να παραλάβει το προσυμφωνηθέν ποσό, που είχε εναποθέσει σε συγκεκριμένο σημείο το θύμα.

Από τη σύλληψη όμως διέφυγε ο 23χρονος συνεργός, ο οποίος και αναζητείται. Ο λογιστής, τυχερός μέσα στην ατυχία του, γλύτωσε τη ζωή του, αλλά και τα χρήματα του, καθώς την ίδια μέρα λίγο πριν τη ληστεία είχε παραδώσει στο γιο του περίπου 50.000 ευρώ προκειμένου να τα καταθέσει στην τράπεζα, ώστε να μην τα έχει εκτεθειμένα στο γραφείο του.

Πηγή: εφ. Τόλμη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=66511&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: