Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Συλλήψεις μεταναστών




Το όνειρο «έσβησε» στο Αιγαίο


Κατάφεραν να φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αλλά προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών έβαλε τέλος στο όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή.

Ο λόγος για 40 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και 10 γυναίκες, οι οποίοι συνελήφθησαν γιατί δεν κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια και -άγνωστο πώς- κατέληξαν στη Μυτιλήνη.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=65181&cid=4


Συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Δεκάδες παράνομοι οικονομικοί μετανάστες συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Αιγαίο.

Στα ανοιχτά της Σάμου, 3,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της βραχονησίδας Καραβόπετρα εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού 56 αλλοδαποί – ανάμεσά τους 3 γυναίκες και ένα παιδί. Όπως είπαν οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με φουσκωτό, το οποίο βυθίστηκε.

Και στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Γάτος στην Σάμου εντοπίστηκε ένα φουσκωτό με παράνομους μετανάστες – μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά. Λίγη ώρα αργότερα άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν στο λιμάνι του Καρλοβασίου στην Σάμο άλλους έξι παράνομους μετανάστες.

Όλοι οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=66061&cid=4

Μετέφερε λαθρομετανάστες με το αυτοκίνητό του

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 38χρονος αλλοδαπός ο οποίος προσπάθησε να φέρει παράνομα στην Ελλάδα έξι οικονομικούς μετανάστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο επιμελώς κρυμμένα εννέα διαβατήρια χωρών του εξωτερικού, των οποίων η γνησιότητα εξετάζεται.

Όλοι οι αλλοδαποί συνελήφθησαν.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=66763&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: