Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης


Τρεις αλλοδαπούς, κατοίκους Αλβανίας, και έναν ανήλικο Έλληνα, διακινητή και μέλη κυκλώματος, που διοχέτευε στην αγορά μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας.

Τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν επ’ αυτόφωρο από τους αστυνομικούς τη στιγμή που τους παρέδιναν δυο σακούλες ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και ογδόντα τριών γραμμαρίων.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών έγινε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, και οργανώθηκε από τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, Αντώνη Μαλελίδη. Παρακολουθώντας εδώ και καιρό τη δράση των νεαρών ατόμων στην Καβάλα αλλά και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, κατάφεραν να στήσουν την επιχείρηση ώστε να συλληφθεί όχι μόνο ο διακινητής αλλά και οι συνεργοί του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ένας αστυνομικός τηλεφώνησε σε μια 28χρονη Αλβανίδα που φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών και της παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Το ραντεβού για την παράδοση των ναρκωτικών στους φερόμενους ως αγοραστές, κλείστηκε για το βράδυ της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου. Στις 10 το βράδυ, οι διακινητές των ναρκωτικών παρέδωσαν σε δύο αστυνομικούς με πολιτικά, δύο σακούλες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 83 γραμμαρίων και παρέλαβαν το προσυμφωνημένο ποσό.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, έσπευσαν οι υπόλοιποι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και συνέλαβαν επί τόπου την 28χρονη, δύο ακόμη Αλβανούς ηλικίας 22 και 23 ετών καθώς κι έναν Έλληνα, ηλικίας 15 ετών που φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα. Οι τέσσερις δράστες προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/01/2010_316878

Δεν υπάρχουν σχόλια: