Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Και θρασείς και... πλούσιοιΣτην σύλληψη δύο Γεωργιανών, που με την μέθοδο της θραύσης του ομφαλού κλειδαριάς έμπαιναν σε σπίτια και καταστήματα των Χανίων και έπαιρναν ό,τι εύρισκαν σε αυτά, προχώρησε η αστυνομία.

Οι δύο σωματώδεις και ιδιαιτέρα θρασείς, σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες (31 ετών) είχαν αποσπάσει με την παράνομη δραστηριότητά τους χρυσαφικά και άλλα είδη αξίας 155.000 ευρώ, καθώς και μετρητά 29.360 ευρώ και 200 δολάρια ΗΠΑ.

Η αρχή του τέλους για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους έγινε χθες το πρωί. Αφού έσπασαν την πόρτα, μπήκαν σε διαμέρισμα, στο κέντρο της πόλης, και πήραν ρολόγια και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ. Βγαίνοντας έπεσαν πάνω σε ένα ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει. Αυτοί, όμως, προκειμένου να κρατήσουν την λεία τους, τον απώθησαν βίαια στην σκάλα.

Αν και τραυματισμένος, ο 72χρονος ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ την ίδια ώρα οι δύο δράστες ''άνοιγαν'' ένα ακόμα διαμέρισμα, αποσπώντας 300 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.200 ευρώ. Όμως οι άνδρες της ασφάλειας είχαν την πλήρη περιγραφή τους. Έτσι, περίπου μία ώρα αργότερα συνελήφθησαν και οι δυο σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Ο ένας, μάλιστα, είχε και τα κλοπιμαία μαζί του. Και οι δυο πρόβαλαν αντίσταση κατά την σύλληψή τους.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δύο Γεωργιανοί ενεργώντας με την ίδια μέθοδο και κατά το χρονικό διάστημα από 22-5 έως και 15-9 είχαν διαρρήξει 29 οικίες και καταστήματα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64151&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: