Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών


Συνελήφθησαν 26 λαθρομετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Είκοσι έξι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν σε δύο περιστατικά, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, άνδρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης εντόπισαν σε αγροτική περιοχή έξι λαθρομετανάστες, που επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο. Ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες, καθώς και το άτομο, που τους μετέφερε.

Λίγο αργότερα, άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου εντόπισαν στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Συνόρων ένα φορτηγό αυτοκίνητο και ένα ΙΧ, που θεωρήθηκαν ύποπτα. Ύστερα από καταδίωξη συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού και τους 20 λαθρομετανάστες, που μετέφερε. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του δεύτερου οχήματος, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη προπομπού, διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/09/2009_299409

Εντόπισαν στο λιμάνι παράνομους μετανάστες

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού δεκατέσσερις παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Οι αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν όλοι τους άνδρες, είπαν στους λιμενικούς ότι έφτασαν στην Μυτιλήνη από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με άγνωστο σκάφος, το οποίο καταστράφηκε.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν και πραγματοποιείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64458&cid=4

Πιάστηκαν στην "φάκα" οι διακινητές


Σε αγροτική περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν δύο ακόμη έμποροι ανθρώπων. Οι διακινητές των μεταναστών εντοπίστηκαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που στήθηκε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Φερών Έβρου.

Οι δράστες, ηλικίας 49 και 68 ετών αντίστοιχα, προσπαθούσαν να περάσουν από τα σύνορα 5 μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια θα προωθούσαν στην Αθήνα.

Η επιχείρηση σύλληψης στήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Η έρευνα για τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων σε αυτή την υπόθεση συνεχίζεται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64526&cid=4


Τέλος στην "Οδύσσεια" 30 μεταναστών


Με ένα φουσκωτό προσπάθησαν να έρθουν στην Ελλάδα 30 παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, ανάμεσά τους μία γυναίκα και πέντε παιδιά.

Το φουσκωτό το οποίο χειριζόταν ένας 29χρονος δουλέμπορος βυθίστηκε και άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν τους αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Μήθυμνας Λέσβου.

Όπως είπαν στους λιμενικούς οι μετανάστες, έφτασαν στην χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.

Όλοι οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64647&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: