Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ



Η τρομοκρατία της κόκκινης χούντας τελικά δεν πέρασε!
Εκατοντάδες Εθνικιστές Έλληνες Πατριώτες με τις επιτροπές Ελλήνων Πολιτών κατά της λαθρομετανάστευσης από αρκετές γειτονιές των Αθηνών έδωσαν το δυναμικό τους παρόν και απέτρεψαν με την παρουσία τους την παράνομη αντισυγκέντρωση των επαγγελματιών αντιρατσιστών, οι οποίοι είχαν προφανέστατο σκοπό να μη γίνει η συγκέντρωση των Ελλήνων Πατριωτών. Τελικά δεν τους πέρασε!




Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δυναμική πορεία μέσω της οδού Αγ. Κωνσταντίνου. Στην οδό Σωκράτους οι Εθνικιστές διαδηλωτές καθώς και οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τον χώρο δέχθηκαν εγκληματική επίθεση με μπουκάλια και πέτρες από το κτίριο του παλαιού Εφετείου… όπου ευρίσκοντο εκπρόσωποι αντιρατσιστικών οργανώσεων, καθώς και μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού, που είχε κάνει επίσημη συγκέντρωση και οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά».

Τελικά η επίθεση μετεβλήθη σε άμυνα και στην συνέχεια σε άτακτη υποχώρηση… Και τώρα ο Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει γιατί δεν άφησαν ανενόχλητους τους… «νεαρούς» να πετροβολούν τους Έλληνες πολίτες! Φαίνεται ότι ανακάλυψαν ένα ακόμη «άσυλο». Φαίνεται ότι για αυτούς οπουδήποτε πηγαίνει κάποιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ είναι άσυλο. Δεν έχουν καταλάβει ότι στην πραγματικότητα είναι αυτοί για άσυλο… Σας παραθέτουμε παρακάτω την κάλυψη από κάποια μέσα των γεγονότων, τονίζοντάς εξ αρχής ότι ακολουθούν και πολλά ψέματα στα οποία και θα απαντήσουμε στις επόμενες ώρες:

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

TVXS.GR – ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Στις 17:00 έγινε συγκέντρωση στην Κοτζιά από μεταναστευτικές οργανώσεις, μέλη του σχήματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Συλλόγου φοιτητών Νομικής. Την ίδια στιγμή, μέλη της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό, του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα είχαν συγκέντρωση κοντά στο παλιό Εφετείο της οδού Σωκράτους. Νωρίτερα, είχαν συγκέντρωση στην Κάνιγγος οι αναρχικοί. Όπως ακούσαμε, απωθήθηκαν από την Αστυνομία προς το Πολυτεχνείο και έγιναν συμπλοκές, αλλά δεν μάθαμε περισσότερα.

Οι συγκεντρωμένοι στην Κοτζιά πήγαν προς τη Σταδίου ώστε να μην πραγματοποιηθεί πορεία της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες ήταν συγκεντρωμένοι στο κάτω μέρος της Ομόνοιας, στην είσοδο της οδού Αγ. Κωνσταντίνου και φώναζαν αντισυνθήματα όπως «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» στα συνθήματα υπέρ των μεταναστών, όπως “Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της φασιστικής” και “Νομιμοποιείστε τους μετανάστες, σύνορα ανοιχτά για όλους τους εργάτες”.

Οι Χρυσαυγίτες ήταν προκλητικοί, γύρω στα 150 άτομα. Μέχρι ενός σημείου κατέβηκαν προς το κτήριο του Εφετείου στην οδού Αγίου Κωνσταντίνου με συνοδεία των ΜΑΤ. Μετά ανέβηκαν στα δικά τους γραφεία, που βρίσκονται απέναντι από το παλιό Εφετείο και από την ταράτσα τους άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες κρότου-λάμψης και πέτρες προς το κτήριο. Κατόπιν κατέβηκαν από τα γραφεία τους και προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο του Εφετείου στην οδό Σωκράτους με κράνη, λοστούς και πέτρες, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν. Οι μετανάστες απάντησαν με πέτρες και ο πετροπόλεμος κράτησε αρκετή ώρα.

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τα επεισόδια. Η αστυνομία είχε ισχυρότατη παρουσία αλλά δεν εμπόδισε τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ούτε επενέβη.

Αυτή την στιγμή επικρατεί ηρεμία στην περιοχή γύρω από το παλιό Εφετείο, όπου κατοικούν εκατοντάδες μετανάστες.

ZUUGLA. GR

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγκέντρωση κατά των μεταναστών, την οποία νωρίτερα πραγματοποίησαν ακροδεξιές οργανώσεις στην πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα επεισόδια και στην Σωκράτους. Ακροδεξιοί έχουν εισβάλει στο παλιό Εφετείο και πετούν πέτρες και ξύλα στο 8οροφο κτίριο, όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

Αποκλεισμένες παραμένουν αυτή την ώρα η Πατησίων και η Στουρνάρη, ενώ περίπου 300 άτομα του ακροδεξιού χώρου είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Ομονοίας. Ακόμη μία αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κοτζιά. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις οδούς Πανεπιστημίου και Πειραιώς, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια.

e-typos

Ομαλοποιήθηκε η εικόνα του κέντρου της Αθήνας καθώς λίγο μετά τις 9 το βράδυ αποχώρησαν από την Ομόνοια, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, τα μέλη της Επιτροπής Ελλήνων Πολιτών και της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί με σύνθημα «όχι άλλη ανοχή στην εγκληματικότητα και την ανεργία». Λίγη ώρα μετά αποχώρησαν μετά από πορεία στα Προπύλαια οι φοιτητές, εργαζόμενοι συνδικαλιστές, μετανάστες και μέλη Κινήσεων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια. Νωρίτερα μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν πέτρες σε οικονομικούς μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στο πρώην εφετείο, τραυματίζοντας δύο από αυτούς και αναγκάζοντας την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να τους απομακρύνει.

IN. GR. Αθήνα

Τελευταία ενημέρωση 20:55

Χρήση δακρυγόνων, εναντίον ομάδων αντιεξουσιαστών, έκανε το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο, έπειτα από συλλαλητήριο κατά των μεταναστών που πραγματοποίησαν ακροδεξιές οργανώσεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, όπου πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση περίπου 150 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πλάκες πεζοδρομίου στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους απώθησαν προς το Πολυτεχνείο. Αιτία ήταν η συγκέντρωση κατά των μεταναστών που πραγματοποίησαν στην Ομόνοια περίπου 300 άτομα του ακροδεξιού χώρου. Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, ώστε να μην έρθουν σε επαφή οι αντίπαλες συγκεντρώσεις. Ακόμα μια αντιρατσιστική οργάνωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά.

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/05/09/%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: