Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Αλλοδαποι διακινούσαν μεγάλη ποσότητα σκανγκ


Τη μεγαλύτερη ποσότητα υδροπονικής κάναβης (σκανγκ) που έχει κατασχεθεί έως σήμερα, βάρους 23 περίπου κιλών, εντόπισαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 39 ετών, συνελήφθησαν στην περιοχή Ευόσμου όταν στην κατοχή τους βρέθηκαν 14,5 κιλά υδροπονικής κάναβης και 3.000 ευρώ προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα 38χρονου ομοεθνή τους, στην περιοχή πλατείας Δημοκρατίας, όπου βρέθηκαν άλλα 8 κιλά και 295 γραμμάρια «σκανγκ» μαζί με 17 κιλά και 300 γραμμάρια κανονικής ινδικής κάναβης. Ο 38χρονος απουσίαζε από το σπίτι του και αναζητείται.

Το σκανγκ, που είναι περιζήτητο στα στέκια των τοξικομανών, δεν παράγεται σε χώμα, όπως η συνηθισμένη ινδική κάναβη, αλλά μέσα σε νερό και φελιζόλ, σε μικρά - υποτυπώδη θερμοκήπια, με ειδικά λιπάσματα και τεχνητό φωτισμό. Το υδροπονικό φυτό είναι πολύ μικρότερο σε ύψος (δεν ξεπερνά τα 60 εκατοστά), τα φύλλα του πολύ πιο ελαφριά και η τιμή του σχεδόν πενταπλάσια από την κανονική.

http://www.zougla.gr/news.php?id=20981

Δεν υπάρχουν σχόλια: