Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ


Για το συγκεκριμένο θέμα, τη διαφθορά στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, είμαστε η μόνη εφημερίδα που έχει κατά καιρούς γράψει εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ. Σύμφωνα λοιπόν με την αλβανική εφημερίδα «Shqip», οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει αλβανικό διαβατήριο στο προξενείο της Αθήνας, καταβάλλοντας 300 ευρώ και, μάλιστα, χωρίς να υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα ή να εμφανισθεί αυτοπροσώπως στην Πρεσβεία.
Aρκεί ένα αντίγραφο διαβατηρίου παλιού τύπου και το ανωτέρω ποσό, προκειμένου μέσα σε λίγες ημέρες και κατόπιν παρέμβασης κάποιου Αλβανού «μεσάζοντα», να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος καινούρια αλβανικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Σημειώνεται ότι η ανανέωση διαβατηρίου, κανονικά στοιχίζει 20 ευρώ.
Πριν από τρία χρόνια, Αλβανοί δημοσιογράφοι είχαν καταγγείλει τον Αλβανό διπλωμάτη Shkelzen Ymeri, ο οποίος υπηρετούσε στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, ότι χορηγούσε παράνομα πιστοποιητικά σε Αλβανούς μετανάστες, έναντι υψηλού οικονομικού τιμήματος. Φυσικά, αυτό δημιουργούσε και εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις ελληνικές αρχές ασφαλείας… Ο Ymeri, που απολάμβανε υψηλής προστασίας από κύκλους της αλβανικής μαφίας, μετατέθηκε στην αλβανική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο.
Όμως, τα κρούσματα διαφθοράς συνέχισαν να ταλανίζουν την αλβανική διπλωματική αντιπροσωπεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυνατοί πονοκέφαλοι στο αλβανικό ΥΠΕΞ, που βλέπει όλους όσους μεταθέτει στην Αθήνα, να δημιουργούν προβλήματα.

http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1879&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: