Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Συνελήφθησαν Αλβανοί για την απαγωγή επιχειρηματία


Στην εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Αϊβάζογλου, τον περασμένο Οκτώβριο, στη Θεσσαλονίκη, έφτασε η Διεύθυνση Ασφάλειας της πόλης, η οποία προχώρησε στη σύλληψη δύο Αλβανών υπηκόων, ηλικίας 23 και 25 ετών. Ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ομοεθνή τους, που αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 25χρονος και ο 35χρονος φέρονται να ήταν οι εμπνευστές και εκτελεστές της απαγωγής, ενώ ο 23χρονος κατηγορείται ότι είχε περιφερειακό ρόλο.

Οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στην εξάρθρωση της σπείρας, έπειτα από έρευνες των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε ο 23χρονος με τους δύο δράστες της απαγωγής. Ο ένας εκ των δύο ήδη κρατουμένων συνελήφθη στην Πάτρα και ο δεύτερος στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές τον περασμένο Οκτώβριο. Τα ίχνη του 59χρονου επιχειρηματία χάθηκαν το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου έξω από τα γραφεία της εταιρίας του, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, όταν εμφανίστηκαν δύο κουκουλοφόροι με όπλα και τον άρπαξαν μαζί με το αυτοκίνητό του.

Έπειτα από τετραήμερη κράτηση -σε κρησφύγετο των απαγωγέων στην περιοχή των Συκεών της Θεσσαλονίκης- και την αποστολή τριών ηχογραφημένων μηνυμάτων των δραστών στο κινητό τηλέφωνο του γιου του απαχθέντος, με τα οποία ζητούσαν το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, ο επιχειρηματίας αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το ποσό που δόθηκε τελικά για την απελευθέρωση του επιχειρηματία ήταν μικρότερο απ’ αυτό που ζητούσαν οι δράστες.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=70939


Δεν υπάρχουν σχόλια: