Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών διαρρηκτών

Συμμορία Αλβανών, που είχε διαπράξει δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις από σπίτια σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο δύο Αλβανοί, 34 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν διαρρήξει οκτώ σπίτια στην περιοχή.

Για τη σύλληψη ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αττικής, που ασχολείτο με την υπόθεση, και οι συλληφθέντες εστάλησαν στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο Αλβανοί, τον τελευταίο χρόνο, έμπαιναν νύχτα σε μονοκατοικίες ή διαμερίσματα ισογείου ή πρώτου ορόφου από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα και έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά είδη και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Από τα ως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι είχαν διαπράξει συνολικά 81 κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως στις περιοχές της Αττικής: Μελίσσια, Πεντέλη και Καπανδρίτι, Σπάτα, Αρτέμιδα και Μαρκόπουλο, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, σε Λαμία, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Αμαλιάδα και άλλες.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Από την αστυνομία συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί ότι αν οι συλληφθέντες ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/01/2009_264510

Δεν υπάρχουν σχόλια: