Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σαουδική Αραβία:Καταδίκασαν 13χρονη μαθήτρια σε 90 βουρδουλιές επειδή είχε κινητό τηλέφωνο!


ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!

Την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας προκάλεσε η καταδίκη σε 90 βουρδουλιές ανήλικης μαθήτριας, η οποία φοιτά σε σχολείο της πόλης Τζουμπάιλ στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η μαθήτρια επιτέθηκε σε καθηγήτριά της όταν η τελευταία τη συνέλαβε να έχει στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο. Έπειτα από αυτή της την ενέργεια, η παραβάτις οδηγήθηκε στο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε σε 90 βουρδουλιές και δύο μήνες φυλάκιση, καθώς η καθηγήτριά της αρνήθηκε να τη συγχωρέσει για την πράξη της. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η μαθήτρια είναι μόλις 13 χρονών.
Ο μόνος τρόπος για να μην...

εκτελεστεί η ποινή της είναι να λάβει χάρη από τον βασιλιά Αμπντάλα. Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε τον μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας «να παρέμβει άμεσα για να διασφαλιστεί ότι θα ανακληθεί η ποινή της μαστίγωσης».
Επίσης, ζήτησε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τη μεταρρύθμιση ενός «ωμού, απάνθρωπου και ατιμωτικού νόμου» που επιτρέπει τη μαστίγωση των ανηλίκων. Εάν δεν ανακληθεί, η ποινή της μαθήτριας θα εκτελεστεί την Πέμπτη.

Από το Είμαστε και εμείς εδώ.

http://egersis.blogspot.com/2010/01/13-90.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: