Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Συνελήφθη ο αλλοδαπός ληστής που αναστάτωσε το Ρέντη


Συνελήφθη λίγο μετά τις 19:00 ο 32χρονος, ο οποίος για περισσότερες από τέσσερις ώρες παρέμεινε "ταμπουρωμένος" στην παλιά φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ στου Ρέντη. Ο άνδρας εγκλωβίστηκε εκεί μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς.

Ο ληστής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μάλλον Ρωσοπόντιος, κρατούσε στα χέρια του μία αμυντική χειροβομβίδα, από την οποία αφαίρεσε την περόνη, ενώ στη συνέχεια την έβαλε πάλι μέσα και άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς. Επίσης, είχε στην κατοχή του ένα ψεύτικο όπλο το οποίο πέταξε σε κάδο απορριμμάτων πριν «οχυρωθεί» στην φαρμακαποθήκη.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μία ακόμα χειροβομβίδα του ιδίου τύπου.

Ο δράστης, λήστεψε υποκατάστημα της Millennium, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στον Πειραιά. Μετά τη ληστεία διέφυγε με μηχανάκι, έγινε αντιληπτός όμως από αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους του Πειραιά.

Μετά το ανθρωποκυνηγητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον "εγκλωβίσουν" στο εγκαταλειμμένο κτίριο, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πειραιώς και Κηφισού.

Στο σημείο έσπευσαν περίπου 200 άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι εισέβαλαν νωρίτερα στο κτίριο όπου είχε «ταμπουρωθεί» ο ληστής, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει από το κτίριο, αλλά λόγω της μεγάλης κινητοποίησης της αστυνομίας, ξαναμπήκε μέσα.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ κατόρθωσαν να τον εγκλωβίσουν σε ένα χαντάκι στον προαύλιο χώρου του κτιρίου, ενώ αυτό απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Ο δράστης είναι κάτοικος Ρέντη και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι σεσημασμένος για κλοπές.

http://www.zougla.gr/news.php?id=28764

Δεν υπάρχουν σχόλια: