Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Aλλοδαποί Πουλούσαν αυτοκίνητα και μετά τα έκλεβαν

Μεγάλη κομπίνα με αυτοκίνητα είχαν στήσει δύο αλλοδαποί, 34 και 37 ετών, μαζί με μια 25χρονη γυναίκα. Οι τρεις τους εξαπατούσαν ιδιώτες και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκίνητων, καθώς πωλούσαν ως δικά τους αυτοκίνητα τα όποια άνηκαν στις εταιρείες.

Μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους, έναν 23χρονο Αλβανό, αγόραζαν αυτοκίνητα τα οποία ήταν κατεστραμμένα ή είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Ταυτόχρονα, νοίκιαζαν από διάφορες εταιρείες πανομοιότυπα αυτοκίνητα, τα οποία δήλωναν μετά από μερικές μέρες ως κλεμμένα. Έχοντας στην κατοχή τους τα αυτοκίνητα, αλλοίωναν τον αριθμό πλαισίου τους και από πάνω πλαστογραφούσαν τους αριθμούς των κατεστραμμένων αυτοκίνητων, από τα οποία έπαιρναν και τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας. Στη συνέχεια πουλούσαν μέσω αγγελιών τα οχήματα με τον παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Η δράση τους δεν σταματούσε εκεί, καθώς λίγες μέρες μετά την κάθε αγοραπωλησία, εντόπιζαν τα αυτοκίνητα και τα έκλεβαν... ξανά.

Μετά από καταγγελίες η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δυο άνδρες και την γυναίκα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του επικεφαλής της συμμορίας εντοπιστήκαν 42.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από τις αγοραπωλησίες των παραπάνω οχημάτων. Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, η συμμορία είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 7 ιδιώτες, τρεις από τους οποίους έχουν εντοπιστεί.

http://www.zougla.gr/news.php?id=28254


Δεν υπάρχουν σχόλια: