Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ναρκωτικά

Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στην Τρίπολη


Συνελήφθησαν χθες το πρωί ένας 52χρονος Έλληνας πολίτης και ένας 34χρονος Ουκρανός, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Αρεόπολης και Γυθείου για διακεκριμένες παραβάσεις περί όπλων εκρηκτικών και ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε κατ΄οίκον έρευνα στο σπίτι του 52χρονου που βρίσκεται στο χωριό Χαριά στον Πύργο Διρού στη Μάνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στο σπίτι αλλά και σε βοηθητικούς χώρους: 10 χειροβομβίδες, τρία πιστόλια εκ των οποίων τα δύο 6,35ΜΜ και ένα 9 ΜΜ με σιγαστήρα, ένα περίστροφο παλαιό 32 cal, δύο μακρύκανα πολεμικά τουφέκια με κινητό ουραίο, εύχρηστα, μάρκας Ενφιλντ και Μάουζερ, αντίστοιχα, 301 σφαίρες πολεμικών τουφεκίων, εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα κιλό και 900 γραμμάρια εκρηκτική ύλη, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, ένα όπλο τύπου φλόμπερ, 450 γραμμάρια χασίς σε πλάκα (σοκολάτα), 230 γραμμάρια χασίς σε φούντα, μία ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, στο ισόγειο του σπιτιού που χρησιμοποιείται ως ξυλουργείο και σε χώρο που είχε διαμορφωθεί σε υπνοδωμάτιο, που χρησιμοποιούσε ο 34χρονος Ουκρανός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 506 γραμμάρια χασίς σε φούντα και μια ζυγαριά ακριβείας.

Ολα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε λίγο στον εισαγγελέα Γυθείου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/02/2010_324953


Το περίπτερο στη Γλυφάδα πουλούσε χασίς και σκανκ



Περίπτερο στη Γλυφάδα πουλούσε μέχρι και χασίς τύπου σκανκ. Ο δράστης χρησιμοποιούσε το περίπτερο της οικογένειάς του ως βιτρίνα για την επικερδή και συνάμα παράνομη επιχείρηση εμπορίας ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για το εμπόριο χασίς που γινόταν με βιτρίνα το περίπτερο και αμέσως έστησαν την επιχείρηση για τη σύλληψη του 42χρονου Λιβανέζου.
Αστυνομικός εμφανίστηκε δήθεν ως πελάτης, λέγοντας παράλληλα πως τον έχει στείλει ένας συγκεκριμένος πελάτης του 42χρονου από τον Λίβανο. Ο περιπτεράς με τα πολυτελή γούστα τσίμπησε το δόλωμα και είπε στον δήθεν πελάτη του, ο οποίος ήταν διατεθειμένος να πληρώσει μεγάλο ποσό για την αγορά του σκανκ, να περάσει την επόμενη ημέρα ώστε να έχει την ποσότητα του χασίς που του ζήτησε. Πράγματι, την επόμενη ημέρα ο αστυνομικός εμφανίστηκε και τη στιγμή που παραλάμβανε το δέμα με τα ναρκωτικά επενέβησαν συνάδελφοί του και συνέλαβαν τον περιπτερά. Από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε σε χώρο του περιπτέρου σακούλα με τρία κιλά σκανκ υψηλής ποιότητας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το ένα κιλό σκανκ στην πιάτσα των χρηστών πωλείται έναντι 12.000-15.000 ευρώ.

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=1&artid=1153572&pg=1


Επ’ αυτοφώρω σύλληψη για μεγαλεμπόρους ναρκωτικών ουσιών


Πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και ένας Έλληνας, τη στιγμή που διαπραγματεύονταν με αστυνομικό την πώληση 17 κιλών ακατέργαστης κάνναβης έναντι του ποσού των 24.500 ευρώ.

Αστυνομικός προσποιήθηκε τον πελάτη και έκλεισε ραντεβού μαζί τους για να παραλάβει το χασίς..

Ο δράστης παρουσιάστηκε στο ραντεβού μαζί με τους τρεις συνεργούς του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους τέσσερις και στη συνέχεια έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό τους, όπου εντόπισαν συνολικά 18 κιλά και 940 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109662&cid=4

Αλβανός μετέφερε… πεζός 10 κιλά χασίς!

Εύκολος «στόχος» για τους αστυνομικούς στο Δελβινάκι Ιωαννίνων ένας νεαρός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Συνοριοφύλακες εντόπισαν τον δράστη να κινείται πεζός, με ένα μεγάλο σάκο στον ώμο, χθες στις 10:15. Σε έλεγχο στον οποίο τον υπέβαλαν, βρήκαν μέσα στον σάκο δέκα δέματα, που περιείχαν συνολικά 9.690 γραμμάρια χασίς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο προμηθευτής, αλλά και ο τελικός αποδέκτης των ναρκωτικών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=107413&cid=4

Βραζιλιάνος κατάπιε ένα κιλό κοκαΐνη

Από τη Βραζιλία στην Ελλάδα μέσω Ελβετίας. Αυτό το δρομολόγιο ακολούθησε ένας 23χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος σκόπευε να διοχετεύσει στην αγορά μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Ο νεαρός είχε καταπιεί νάιλον συσκευασίες, συνολικού βάρους περίπου ενός κιλού, ενώ είχε κρύψει άλλο ένα κιλό και 25 γραμμάρια κοκαΐνης στις περικνημίδες που φορούσε.

Συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από έλεγχο που του έγινε και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109634&cid=4

Τον έπιασαν να δίνει ναρκωτικά σε ...ανήλικο!

Eπεισοδιακή σύλληψη είχαμε στην Χαλκίδα από τους άντρες της ασφάλειας. Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Χαλκίδας, ενήργησαν σχετική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, εντόπισαν αυτόν να διαθέτει αντί χρηματικού ποσού, ποσότητα 4 γραμ. ακατέργαστης Ινδικής Κάνναβης σε .....


ανήλικο 17χρονο κάτοικο Δροσιάς Ανθηδώνας. Κατά την προσπάθεια σύλληψης του αλλοδαπού δράστη, αυτός προέβαλλε αντίσταση στους Αστυνομικούς σπρώχνοντάς τους και τελικά μαζί με τον έτερο δράστη συνελήφθησαν για να αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι προ 10ημέρου υπήρξε παρόμοια συναλλαγή μεταξύ τους.

http://www.evianews.com/2010/02/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: