Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, αστυνομικοί του Τ.Σ.Φ. Σουφλίου στη διάρκεια περιπολίας στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας, σταμάτησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο, για τη μεταφορά και την προώθηση λαθρομεταναστών.

Ο οδηγός σταμάτησε υπακούοντας στο σήμα των αστυνομικών, για να συλληφθεί λίγο αργότερα, μαζί με τον συνοδηγό, αλλά και τους 3 επιβαίνοντες στο όχημα, λαθρομετανάστες.

Οι συνοριοφύλακες κατάσχεσαν το αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση για την υπόθεση αυτή, διενεργεί το Τ.Σ.Φ. Σουφλίου, ενώ οι συλληφθέντες, παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/01/2010_318772



Σύλληψη 11 λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα




Ένδεκα λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθη σε φορτηγό που βρισκόταν στον χώρο του λιμανιού, συνέλαβε τον οδηγό 29 ετών αλλοδαπό και τον συνοδηγό 30 ετών επίσης αλλοδαπό, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος ένδεκα αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε πως και οι ένδεκα δεν είχαν στην κατοχή τους νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, με αποτέλεσμα οι Λιμενικές Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή τους.

Το φορτηγό κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=96073&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: