Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δήμος Πολίχνης αγκαλιάζει τους μετανάστες


Εκδήλωση, με τίτλο «Ημέρα αγάπης - Η Ελλάδα αγκαλιάζει όλο τον κόσμο», διοργανώνει αύριο ο Δήμος Πολίχνης, στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς όλους τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Θεοδωρίδη, ο δήμος έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς μόνο στην περιοχή των Μετεώρων είναι εγγεγραμμένοι και κατοικούν 1755.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πολυϊατρείο του δήμου μας έχουν επισκεφθεί 1550 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής στους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς εργάζονται 45 από αυτούς και στη βιβλιοθήκη 25».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Συλλόγων Μεταναστών και Προσφύγων Θεσσαλονίκης, Ελγκούτζα Μινάτζε Λαμπριανίδης, τόνισε ότι φιλοδοξία τους είναι η εκδήλωση να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός για τον δήμο αλλά και την πόλη.

«Η εκδήλωση διοργανώνεται αύριο, στις 8 το βράδυ, στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Πολίχνης και θα συμμετάσχουν 10 σύλλογοι μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα δείξουν σε όλους τους παρευρισκόμενους στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους» διευκρίνισε ο πρόεδρος.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=86012&cid=4


Μάλιστα …70(!!!) μετανάστες εργάζονται στη Βιβλιοθήκη και τους παιδικούς σταθμούς ! Προφανώς ο κος Θεοδωρίδης έχει λύσει όλα τα προβλήματα του δήμου, ενώ απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας άνεργος! Κι εις ανώτερα !


Δεν υπάρχουν σχόλια: