Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Σύλληψη Αλβανών ληστών στο Αλιβέρι





Συνελήφθησαν, μετά από καταδίωξη, δύο άτομα που λήστεψαν τράπεζα στο Αλιβέρι.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Eurobank στο Αλιβέρι λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, η οποία κατέληξε στη σύλληψη των δύο ληστών μετά από καταδίωξη, ανταλλαγή πυροβολισμών και έρευνες της Αστυνομίας για αρκετές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Δύο Αλβανοί, με την απειλή αυτόματου όπλου τύπου «ούζι» και πιστολιού, άρπαξαν από την τράπεζα ποσό 21.000 ευρώ και διέφυγαν με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα. Το ένα αυτοκίνητο το εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση, όπου και βρέθηκε, ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε από περιπολικό, το οποίο άρχισε αμέσως την καταδίωξη. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να πέσουν δεκάδες σφαίρες στην περιοχή.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας, με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου, και τελικά οι δράστες εντοπίστηκαν στην Ερέτρια, όπου είχαν καταφύγει, σε περίβολο ξενοδοχείου. Εκεί, συνελήφθη ο ένας από τους δύο Αλβανούς, 25 ετών, ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά στην κνήμη και διακομίσθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ ο δεύτερος κατάφερε προσωρινά να ξεφύγει.

Μονάδες της ΕΚΑΜ ερεύνησαν το ξενοδοχείο και τη γύρω περιοχή και τελικά λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής. Στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει βρέθηκαν τα χρήματα της ληστείας, το όπλο «ούζι» και ένα πιστόλι «τοκάρεφ».

Οι δράστες κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκίδας, όπου θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση στις 6:30 σήμερα το απόγευμα.

Εξάλλου, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας ο 16χρονος, τον οποίο πυροβόλησαν αδίστακτοι ληστές με «καλάσνικοφ» χθες το βράδυ σε ψιλικατζίδικο στον Ασπρόπυργο. Ο ανήλικος βρισκόταν στο ψιλικατζίδικο για να κάνει παρέα στη φίλη του, στην οποία ανήκει το κατάστημα, όταν ένας άγνωστος με πιστόλι μπήκε μέσα και άρπαξε τα χρήματα από το ταμείο. Ο νεαρός άρπαξε ένα σκουπόξυλο και άρχισε να χτυπάει το ληστή, αλλά ο συνεργός του, που περίμενε απ' έξω οπλισμένος με «καλάσνικοφ», άνοιξε πυρ εναντίον του 16χρονου, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

Οι δράστες απομακρύνθηκαν με μοτοσικλέτα, καταδιώχθηκαν από διερχόμενο περιπολικό, το δίκυκλο ανατράπηκε σε μικρή απόσταση, αλλά τελικά κατάφεραν να διαφύγουν και παραμένουν άφαντοι.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/12/2009_314336

Δεν υπάρχουν σχόλια: