Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Κλοπές ,διαρρήξείς ,ληστείες

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στις Σέρρες

Δεκαπέντε σπίτια είχε διαρρήξει, μέσα σε ένα μήνα, η σπείρα Βουλγάρων, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στις Σέρρες.

Οι διαρρήκτες, οι οποίοι δρούσαν κυρίως πρωινές ώρες, αφού έσπαγαν τις κλειδαριές των σπιτιών χρησιμοποιώντας γαλλικά κλειδιά και κατσαβίδια, στη συνέχεια άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι δύο εκ των τριών μελών της σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σερρών, ενώ ο συνεργός τους αναζητείται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70092&cid=4



Πέντε χρόνια διαρρήξεων ήταν αρκετά


Περισσότερα από 17 σπίτια και αποθήκες στη Θάσο είχε διαρρήξει μέσα σε πέντε χρόνια η σπείρα, που εξαρθρώθηκε από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.

Μέλη της σπείρας ήταν Έλληνες και Αλβανοί, κάτοικοι Θάσου, οι οποίοι αφού παραβίαζαν τις κλειδαριές, έπαιρναν ηλεκτρικές συσκευές, ζώα αλλά και μοτοποδήλατα.

Όσα από τα κλοπιμαία αναγνωρίσθηκαν, αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Πηγή: ΕΡΑ Καβάλας

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71511&cid=4



Μπλόκο σε ληστές ανηλίκων


Συνελήφθησαν αλλοδαποί και ομογενείς οι οποίοι λήστευαν νεαρούς με την απειλή μαχαιριού.

Την περασμένη Κυριακή στην περιοχή του Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη, δύο ομογενείς, ηλικίας 17 ετών, καθώς και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, το οποίο αναζητείται, πλησίασαν τέσσερις 16χρονους και με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί.

Ένας από τους 17χρονους νεαρούς μαζί με έναν ακόμη 20χρονο αλλοδαπό, στην πλατεία Εύοσμου πλησίασαν έναν 18χρονο με πρόθεση να του πουλήσουν ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα αλλά τελικά, μετά την άρνηση του τελευταίου, του απέσπασαν με τη βία 40 ευρώ.

Ωστόσο, του έδωσαν το τηλέφωνο το οποίο είχαν προσπαθήσει να του πουλήσουν.

Ο 18χρονος παρουσιάστηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ανέφερε το περιστατικό, παραδίδοντας και το κινητό.

Η Αστυνομία ξεκίνησε αναζητήσεις στην περιοχή και πράγματι λίγο αργότερα οι δράστες, ο 17χρονος και ο 20χρονος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο ακόμη κινητά, καθώς και τα 40 ευρώ που είχαν αποσπάσει από τον 18χρονο.

Χθες εντοπίστηκε και ο δεύτερος 17χρονος και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και το τέταρτο κινητό τηλέφωνο, το οποίο επιστράφηκε στον παθόντα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του πρώτου 17χρονου, στην περιοχή Σταυρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια σιδερογροθιά, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, ένα αεροβόλο όπλο με μεταλλικά σφαιρίδια, τρεις φωτογραφικές μηχανές και ένα κινητό τηλέφωνο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71520&cid=4



Είχαν αδυναμία στα κοσμήματα


Επιτυχία της αστυνομίας στις Σέρρες. Εντόπισε και συνέλαβε μέλη συμμορίας τα οποία «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία.

Στην εξάρθρωση πενταμελούς σπείρας Ρουμάνων, που έκλεβε κοσμήματα από χρυσοχοεία της Β. Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλίας με τη μέθοδο της "απασχόλησης", προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Το σύστημα της συμμορίας ήταν απλό.

Κάποιοι από τους δράστες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, απασχολούσαν το χρυσοχόο και οι υπόλοιποι μέσα σε μερικά λεπτά αφαιρούσαν από τη βιτρίνα του καταστήματος τα χρυσαφικά.

Η δράση τους είχε γίνει γνωστή από τον περασμένο Μάρτιο παρέμεναν όμως ασύλληπτοι.


Τελικά αναγνωρίστηκαν από έναν Σερραίο κοσμηματοπώλη, όταν τον επισκέφθηκαν στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, έχει ήδη ενημερωθεί η Interpol, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο κλεπταποδόχος, επίσης Ρουμάνος, που αγόραζε τα κλοπιμαία έναντι μικρής αμοιβής.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71200&cid=4


Συλλήψεις για υποκλοπές κωδικών πιστωτικών καρτών μέσω Διαδικτύου

Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτη με υποκλοπή κωδικών πιστωτικών καρτών, μέσω Διαδικτύου.

Έλληνας, 26 χρόνων, και αλλοδαπός, 24, κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος για απάτη με υπολογιστή κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από έρευνα, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν υφαρπάξει μεγάλο αριθμό στοιχείων πιστωτικών καρτών από εμπορικές εταιρείες και στη συνέχεια έκαναν ηλεκτρονικές αγορές από διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού και της Ελλάδας, χρεώνοντας με μεγάλα ποσά τις πιστωτικές κάρτες, εν αγνοία των κατόχων τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία Ελληνίδας, στις αρχές του μηνός, στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι άγνωστοι χρέωσαν την πιστωτική της κάρτα, χωρίς αυτή να ξέρει πώς.

Σε έρευνα, που έγινε στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τετράδια, στα οποία έγραφαν αριθμούς με τους κωδικούς ασφαλείας των πιστωτικών καρτών, ένας φορητός υπολογιστής και δύο ειδοποιητήρια για παραλλαβή εμπορευμάτων.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, επειδή ο αριθμός των πιστωτικών καρτών είναι μεγάλος, η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, ανυπολόγιστη, αλλά και ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων είναι μεθοδικός και σύνθετος, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και ως εκ τούτου, αναζητούνται συνεργοί τους.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Αθηνών.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2009_302259

Δεν υπάρχουν σχόλια: