Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

πλαστογραφίες



Σύρος συνελήφθη για πλαστογραφία

«Μάστερ» στην πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων είχε ένας Σύρος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας από άνδρες της ομάδας Ζ.

Ο 31χρονος επέβαινε σε μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε συνεργός του, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη πλήθος σφραγίδων από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 3 φορητές κάρτες μνήμης, 5 διαβατήρια, 2 αιτήσεις ασύλου, 3 μισθωτήρια κατοικίας και άλλα έγγραφα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=56137&cid=4


Σύλληψη νεαρών για πλαστογράφηση τραπεζικών καρτών


Με τη μέθοδο της παγίδευσης και αντιγραφής στοιχείων από ΑΤΜ (SKIMMING) δύο αλλοδαποί 25 και 27 χρόνων πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Γλυφάδα και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία πρόσοψη ΑΤΜ, που την χρησιμοποιούσαν ειδικά για την αντιγραφή των μαγνητικών στοιχείων των καρτών, ειδικός εξοπλισμός αναπαραγωγής τραπεζικών καρτών, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πληθώρα μηχανισμών παγίδευσης ΑΤΜ, μικροκάμερες και εξαρτήματα για την αποθήκευση και μετάδοση των υποκλεπτόμενων στοιχείων, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων καταστάσεων με αριθμούς τραπεζικών καρτών και ένα πλαστό διαβατήριο βουλγαρικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο αλλοδαποί δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών και αντιγράφοντας τα στοιχεία της μαγνητικής πίστας των καρτών.

Στη συνέχεια σε εργαστήριο, εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικές συσκευές, κατασκεύαζαν πλαστές κάρτες- αντίγραφα, με τις οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές που χρέωναν στους νόμιμους κατόχους των καρτών.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_15/08/2009_292671

Δεν υπάρχουν σχόλια: