Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Απάτη με πιστωτικές κάρτες στην Κρήτη



Οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου και περισσότερους από 20 καταστηματάρχες σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο κατάφεραν να εξαπατήσουν πέντε Ρουμάνοι, που είχαν στήσει απάτη με πιστωτικές κάρτες.

Με τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων ευρωπαϊκών κρατών που έφεραν τις φωτογραφίες τους, αποκόμιζαν από τις ΔΟΥ Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου Λασιθίου ΑΦΜ και στη συνέχεια εφοδιάζονταν με πιστωτικές κάρτες Τραπεζών.

Χρησιμοποιώντας τα πλαστά αυτά έγγραφα καθώς και άλλα ψευδή δικαιολογητικά σε καταστήματα πώλησης ειδών κινητής τηλεφωνίας, αγόραζαν συνδέσεις ίντερνετ, κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές που στη συνέχεια μεταπωλούσαν.

Ήδη στα χέρια των αστυνομικών της Χερσονήσου βρίσκονται δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 29 και 37 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα ομοεθνείς τους που κατηγορούνται για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απάτη.

Η πενταμελής σπείρα φέρεται να ζημίωσε τουλάχιστον 20 καταστήματα σε Ηράκλειο, Μάλια και Ρέθυμνο, με την απάτη να ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.

http://www.zougla.gr/news.php?id=45741

Δεν υπάρχουν σχόλια: