Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Δύο συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα

Δύο αλλοδαπούς, έναν άντρα και μια γυναίκα, οι οποίοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν μοναχές στην ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης. Η γυναίκα, μάλιστα, προσποιούμενη την καλόγρια θέλησε να αγοράσει δυο εικόνες με χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, που κρίθηκε αμφιβόλου γνησιότητας.

Η μοναχή, όμως, που πήρε το χαρτονόμισμα, το θεώρησε πλαστό και για το λόγο αυτό τους το επέστρεψε, ενώ οι αλλοδαποί αναχώρησαν με προορισμό την Αλεξανδρούπολη.

Το μεσημέρι και αφού είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερών, του τμήματος τροχαίας Αλεξανδρούπολης και της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν το όχημα και το ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο, που διενήργησαν σ' αυτό, βρήκαν επτά χαρτονομίσματα των 500 € και τριάντα χαρτονομίσματα των 50 €, όλα αμφιβόλου γνησιότητας. Συνολικά οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 43 χαρτονομίσματα, το Ι.Χ. αυτοκίνητο και 130 πλαστικές εικόνες, που απεικονίζουν τη μορφή της Παναγίας.

Ο 35χρονος και η 57χρονη συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/05/2009_281489

Δεν υπάρχουν σχόλια: