Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Επισήμως εργαζόταν ως υπεύθυνος σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της πόλης του Ηρακλείου.

Για την Αστυνομία, ωστόσο, είναι ο «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης κοκαϊνης και μάλιστα φέρεται να είχε υπό τον έλεγχό του ένα μεγάλο μέρος της «πίτας» στην εμπορία ναρκωτικών.

Ο λόγος για έναν 32χρονο Αλβανό που μαζί με δύο αδέλφια ομοεθνείς του και έναν Βούλγαρο συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών να κατέχουν 80 συσκευασμένες δόσεις κοκαϊνης, χρήματα σε μετρητά, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Ο 32χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελούσε παρακλάδι της αλβανικής μαφίας στο Ηράκλειο, είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο ως χρήστης, καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί μικροποσότητα κοκαϊνης.

Η πραγματικότητα, όμως, ήταν διαφορετική, με τον 32χρονο να «στρατολογεί» ομοεθνείς του και αλλοδαπούς άλλων υπηκοοτήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι στη διάρκεια της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης ένας από τους συλληφθέντες αποπειράθηκε να τραβήξει όπλο κατά των αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να τον αφοπλίσουν πριν πυροβολήσει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, Μ. Καρανδινό, κατάφεραν να εντοπίσουν τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν, στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες 70 συσκευασμένες δόσεις κοκαϊνης, χρήματα σε μετρητά, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα, τα οποία μέχρι και χθες δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να χτυπούν.

Ε. Καρεκλάκη

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2144779

Δεν υπάρχουν σχόλια: