Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας στη Θεσσαλονίκη

Ανθρωποκτονία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού, με δράστη την 57χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, εξιχνίασαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού.

Εκτός από την 57χρονη, δικογραφία με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία σχηματίστηκε σε βάρος 24χρονου ημεδαπού φίλου της, για τον οποίο εκκρεμεί και δικαστική απόφαση για ληστεία, με την οποία διατάσσεται η σύλληψη και προσαγωγή του.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρωί της 3ης Ιανουαρίου 2009, οι οικείοι του θύματος, που διέμενε στην περιοχή της Περαίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δήλωσαν τον αιφνίδιο θάνατό του. Ωστόσο, εξεταζόμενη από αστυνομικούς, η σύζυγος του 64χρονου περιέπεσε σε αντιφάσεις και, τελικά, ύστερα από επέκταση των προανακριτικών ενεργειών, παραδέχτηκε ότι προκάλεσε στον άτυχο άνδρα ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η 57χρονη επικαλέστηκε «χρόνια οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα», ως κίνητρο για την ενέργειά της. Στον 64χρονο φαίνεται ότι χορηγήθηκαν αρχικά χάπια με κατασταλτική δράση (ηρεμιστικά ή υπνωτικά). Στη συνέχεια, η δράστιδα άσκησε ασφυκτική πίεση με μαξιλάρι, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο του συζύγου της.

Ο 24χρονος, τον οποίο η ίδια είχε αρχικά δηλώσει ως ανηψιό της, κατηγορείται πως, αν και γνώριζε τις προθέσεις της 57χρονης τρεις ημέρες πριν από την πράξη της, δεν έκανε το παραμικρό για να την αποτρέψει.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68714

Δεν υπάρχουν σχόλια: