Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Στις νότιες ακτές του Φαρμακονησίου εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα, από άνδρες πλωτού του Λιμενικού, 21 αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οπως δήλωσαν οι ίδιοι, κατέπλευσαν από τα τουρκικά παράλια με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

- Το βράδυ των Χριστουγέννων, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, οδηγός ΙΧ επιβατηγού αυτοκινήτου, γιατί ο 20χρονος συνοδηγός του κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

- Τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων, στην παραλία ακρωτηρίου Σκανδάρι της Κω συνελήφθησαν έξι λαθρομετανάστες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι αλλοδαποί είχαν καταπλεύσει με πνευστή κωπήλατη λέμβο, την οποία κατέστρεψαν μόλις αποβιβάστηκαν στην ακτή.

- Από το πρωί των Χριστουγέννων, πλωτά του Λιμενικού ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Ακρας Αγριελιάς Τομαρονήσια Λέσβου για τον εντοπισμό λέμβου με 5 λαθρομετανάστες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν προχθές και συνεχίστηκαν και χθες και με οχήματα από ξηράς, με αρνητικά όμως αποτελέσματα. Οι λιμενικοί κινητοποιήθηκαν, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στο τηλεφωνικό νούμερο 112, την Αμεση Δράση του Λιμενικού Σώματος, για 5 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο και κινδύνευαν.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2098776

Δεν υπάρχουν σχόλια: