Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Απελευθέρωση λαθρομεταναστών... λόγω φυματίωσης

Τριάντα λαθρομετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, επειδή κρίθηκαν ύποπτοι φορείς φυματίωσης.
Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ το γεγονός επιβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Τρύφων Κούκιος.
Σύμφωνα με τον κ. Λαμτζίδη, οι αλλοδαποί (υπήκοοι Γεωργίας, Ρωσίας, Αρμενίας και Αλβανίας) αφέθηκαν ελεύθεροι στις 6 Οκτωβρίου και ενώ εκκρεμούσε η διαδικασία απέλασής τους από την Ελλάδα με διοικητικά μέτρα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, αναφερόμενος στο περιστατικό, έκανε λόγο για σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης των κρατούμενων στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, αλλά και στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι αρχικά εντοπίστηκε κρούσμα φυματίωσης σε Γεωργιανό υπήκοο, ο οποίος νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο της πόλης.
Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και οι υπόλοιποι, οι οποίες όμως ήταν αρνητικές. Επίσης, οι γιατροί υπέβαλαν κάποιους από τους αλλοδαπούς και σε προληπτική αγωγή.
Όπως είπε ο κ. Κούκιος, μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, για καθαρά προληπτικούς λόγους, οι λαθρομετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι. Διευκρίνισε ότι οι 30 αλλοδαποί δεν είχαν διαπράξει ποινικά αδικήματα και δεν ήταν ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=59187

Δεν υπάρχουν σχόλια: