Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στη Μακεδονία

Σπείρα αλλοδαπών, που μετέφερε στην Ελλάδα λαθρομετανάστες από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.
Σύμφωνα με την αστυνομία τη σπείρα συγκροτούσαν πέντε Ιρακινοί υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν σε σημείο της Εγνατίας οδού την ώρα που θα παραλάμβαναν 15 ομοεθνείς τους για να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη.
Αστυνομικός που προσποιήθηκε ότι ζητούσε να εργαστεί ως οδηγός κατάφερε να διεισδύσει στο κύκλωμα και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των μελών. Έτσι, οι δράστες του ζήτησαν να παραλάβει χθες τα ξημερώματα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα τους 15 λαθρομετανάστες και να τους μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή Δερβένι, έξω από τη Θεσσαλονίκη όπου θα τους περίμεναν. Στο ραντεβού όμως πήγαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν τους Ιρακινούς.
Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό το χρηματικό ποσό που θα εισέπρατταν οι λαθροδιακινητές, ενώ από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζονται οι έρευνες για το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων ατόμων στο κύκλωμα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/11/2008_255245

Δεν υπάρχουν σχόλια: