Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

«Κόντρα» για την εγκληματικότητα

«Η κατάσταση στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σε αριθμούς και σε ποιότητα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ.

Νωρίτερα, τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης όσο και οι βουλευτές του κόμματος μίλησαν για έξαρση της εγκληματικότητας και για κυβερνητική αναποτελεσματικότητα.Απαντώντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπωσιασμού, ενώ σημείωσε ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί δέχονται τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα. Παράλληλα, απέδωσε την αύξηση ορισμένων αδικημάτων στην εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχωνΚανείς δεν είπε ότι είναι ειδυλλιακή η κατάσταση. Άλλο όμως να μιλάμε για υπαρκτά προβλήματα και άλλο να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Δεν αποδέχομαι τη σύγκριση της Ελλάδας με άλλες χώρες. Είμαστε πολύ καλύτερα και σε αριθμούς και σε ποιότητα. Μπορεί ορισμένα στοιχεία να είναι αυξημένα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν πρέπει όμως να ακολουθούμε φοβικά σύνδρομα» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Οι αριθμοί δεν εξωραΐζουν την πραγματικότητα. Είναι μια κατάσταση, για την οποία όταν υπάρχει έστω και ένα έγκλημα, κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει, μέχρι να φτάσουμε σε μηδενικούς αριθμούς» τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η εγκληματικότητα αυξήθηκε από το 1990 και μετά, μίλησε για ανεξέλεγκτη μετανάστευση που έχει επιπτώσεις στη χώρα μας, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο να ξυπνάει κάποιος στις 3.30 το βράδυ και να βλέπει ένα μαχαίρι στο πρόσωπό του.«Η Ελλάδα θέλει ασφάλεια. Πηγαίνετε κ. υπουργέ να περπατήσετε την Ευρυπίδου στο κέντρο της Αθήνας. Αν σας βαστάει πηγαίνετε εκεί, σε αυτή τη περιοχή που έχει γκετοποιηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.Τέλος, ο κ Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να προτείνει την ποσόστωση των οικονομικών μεταναστών στην ΕΕ και έτσι η κάθε χώρα να μπορεί να έχει όσους χρειάζεται και όπου τους χρειάζεται.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=55766

Δεν υπάρχουν σχόλια: