Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Αλβανοί οι δολοφόνοι του δικηγόρου από την Κυπαρισσία


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του δικηγόρου Σπυρίδωνα Ιωάννου, που είχε σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου, μέσα στο γραφείο του, στην Κυπαρισσία. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο Αλβανοί, 29 και 34 χρόνων. Ο πρώτος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και οι άλλοι δυο ως φυσικοί.

Οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους προκειμένου να πετύχουν αναβολή επικείμενης δίκης για αστικές διαφορές σε βάρος του ομογενή, με τη ματαίωση της παράστασης σε αυτή, του θύματος.

Το δικηγόρο είχε βρει μέσα στο γραφείο του, λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ, προσωπικός φίλος του 53χρονου δικηγόρου και λογιστής του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Ηλίας Ψιλόπουλος. Όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του, είχε βρει την πόρτα του γραφείου του μισάνοιχτη. Όταν μπήκε στο γραφείο αντίκρισε το φίλο του πεσμένο στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος, χτυπημένο άσχημα στο πρόσωπο και το κεφάλι και τα δόντια του διασκορπισμένα στο πάτωμα.

Στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, ενδεχομένως από σιδηρολοστό, και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου παρέμεινε διασωληνωμένος για τρεις μέρες, οπότε υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα, ο 53χρονος δικηγόρος είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία στοιχεία και ονόματα για τις απειλές που δεχόταν κατά της ζωής του. Μάλιστα, ένα περιστατικό με Αλβανό υπήκοο, το σπίτι του οποίου είχε βγει σε πλειστηριασμό και τον είχε απειλήσει ανοιχτά, γιατί τον θεωρούσε υπεύθυνο για την τροπή που είχε πάρει η υπόθεση, είχε απασχολήσει από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία.

Σε βάρος και των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, αλλά για την ώρα συνελήφθησαν και κρατούνται ο ομογενής και ο 29χρονος Αλβανός. Ο τρίτος αναζητείται. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

http://www.zougla.gr/news.php?id=31805

Δεν υπάρχουν σχόλια: