Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Αλβανοί εκαναν πάνω από…60 διαρρήξεις στη Εύβοια

Στο στόχαστρο τριών διαρρηκτών «έπεσαν» πολλά σπίτια στη Χαλκίδα, τη Νέα Αρτάκη και την Ερέτρια. Οι διαρρήκτες αλβανικής καταγωγής, ηλικίας, 22, 24 και 20 ετών είχαν βάλει στο στόχαστρό τους εξοχικές και μόνιμες κατοικίες.

Οι τρεις Αλβανοί, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, κατάφερναν να φτάσουν στα διαμερίσματα, και με διαρρηκτικά εργαλεία, έσπαγαν τις κλειδαριές και αφαιρούσαν όσα πολύτιμα αντικείμενα έβρισκαν μέσα στα σπίτια. Στη συνέχεια, με ένα αυτοκίνητο Opel Astra, που ανήκε στον 20χρονο μετέφεραν τα κλοπιμαία στο κρησφύγετο τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας, κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο Αλβανούς, 22 και 24 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ήταν παράνομα στη χώρα, και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και του 20χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι στο οποίο διέμεναν, οι αστυνομικοί εντόπισαν διαρρηκτικά εργαλεία, εξαρτήματα αναρρίχησης, τριβέλι, τσεκούρια και σχοινιά. Επίσης εντόπισαν μεγάλο αριθμό κλοπιμαίων- ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλεφώνα, χρυσαφικά, γυαλιά ηλίου, ραδιοκασετόφωνα, καθώς και προσωπικά έγγραφα των θυμάτων τους, αλλά και 1.285 ευρώ τα οποία προέρχονταν από κλοπές.

Τα κλοπιμαία μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Χαλκίδας προκείμενου να αναγνωριστούν από τους κατόχους τους, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της σπείρας και να τα παραλάβουν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε διαρρήξεις και σε άλλες περιοχές.

http://www.zougla.gr/news.php?id=32763

Δεν υπάρχουν σχόλια: