Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Καθηγητής κατά μαθητών


Όταν η αριστερά γίνεται εισαγγελέας...


Την εβδομάδα που πέρασε μια πολύ περίεργη καταγγελία ήλθε στο φως της δημοσιότητας, από εφημερίδες και ΜΜΕ του κατεστημένου, αλλά και την (sponsored by ΣΥΡΙΖΑ) ιστοσελίδα του Στέλιου Κούλογλου tvxs, που φαίνεται ότι εξειδικεύεται σε "αντιρατσιστικά" θέματα. Η καταγγελία έγινε από τον Γιώργο Γιαννόπουλο, καθηγητή Πληροφορικής στο 3ο ΕΠΑΛ. Ο κύριος αυτός προέβαλε μια σειρά από αιτιάσεις και "πληροφορίες" οι οποίες ως μοναδικό στόχο είχαν να χαρακτηρίσουν τους ίδιους τους μαθητές του ως ενόχους μιας σειράς πράξεων, παίρνοντας 100% το μέρος της αντίθετης άποψης και υιοθετώντας πλήρως τους ισχυρισμούς μιας ομάδος Πακιστανών, τους οποίους και βοήθησε να προβούν σε μηνύσεις εναντίον των μαθητών του.

Αλλά ας πάρουμε το θέμα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν από μία "κοπάνα" την Παρασκευή 6 Μαρτίου, όπου όπως μας λέει ο καθηγητής, τα πράγματα ήταν πολύ χαλαρά. Τότε κυκλοφόρησε η φήμη ότι έγινε κάποια φασαρία μεταξύ μαθητών και Πακιστανών.
Ο καθηγητής αυτός, αφού εγκαλεί τους υπόλοιπους διδάσκοντες επειδή δεν έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον των μαθητών, φρόντισε να πάει στο σπίτι των Πακιστανών, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς έγινε. Εκεί άκουσε τους Πακιστανούς να μιλούν για "αναίτιες επιθέσεις" και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είδε και κάποιους "τραυματίες", με ράμματα. Περιγράφει μάλιστα μια ιδιαίτερα "συναισθηματική" λεπτομέρεια, ότι τα ράμματα δεν ήταν όπως θα έπρεπε να ήταν, αλλά από κλωστή, υπονοώντας σαφώς ότι τα είχαν κάνει οι άνθρωποι αυτοί μόνοι τους.
Κανείς φυσικά δεν μπορεί να τον ψέξει για την επίσκεψή του αυτή. Αυτό για το οποίο μπορεί όμως να του αποδοθεί ευθύνη είναι η εξόφθαλμη μονομέρεια, με την οποία αποδέχεται την άποψη των Πακιστανών, εξοστρακίζοντας πλήρως τα λεγόμενα των μαθητών του. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς έφτασε σε αυτή την απόφαση ο καθηγητής, καθώς δεν είχε την ευγενική καλοσύνη να μας πληροφορήσει σχετικά με τις "μεθόδους έρευνας" που χρησιμοποίησε, προκειμένου να εξακριβώσει το τι πραγματικά έγινε.
Σύμφωνα με τους μαθητές, η φασαρία ξεκίνησε όταν Πακιστανοί που διέμεναν σε ένα συγκεκριμένο σπίτι, κτύπησαν μια δεκατετράχρονη κοπέλα. Αντιθέτως η άποψη, την οποία υιοθετεί αυτός ο καθηγητής είναι ότι η κοπέλα ... έπεσε και κτύπησε μόνη της. Βέβαια, δεν παραλείπει ο κ. καθηγητής να μας πει και ότι όλο το σκηνικό ίσως είναι φανταστικό, σε αντίθεση με όσα λέει ο ίδιος.

Αριστερή «αντικειμενικότητα»
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, το οποίο βέβαια δεν φροντίζουν να διερευνήσουν όσοι αποδέχονται την "καταγγελία", είναι η αντικειμενικότητα των ανθρώπων που έκαναν την επίσκεψη στο "σπίτι" των Πακιστανών. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, στην δεύτερη επίσκεψή του, πήγε μαζί, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, με τον κ. Θανάση Κούρκουλα.
Ποιος είναι όμως αυτός ο "αντικειμενικός" Θανάσης Κούρκουλας; Μια μικρή έρευνα έδωσε τόσα πολλά αποτελέσματα, που πραγματικά μας κάνει να απορούμε: Θανάσης Κούρκουλας, ομιλητής από τη ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"(δηλώσεις για το θέμα του Αγ. Παντελεήμονα), Θανάσης Κούρκουλας Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Θανάσης Κούρκουλας Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και βεβαίως, βεβαίως Θανάσης Κούρκουλας υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), για τα προγράμματά του, που φυσικά αφορούν αλλοδαπούς.

Ένα ακόμη σημείο που μας προβληματίζει είναι τα όσα λέει ο κ. Γιαννόπουλος, σχετικά με τους υποτιθέμενους τραυματισμούς των Πακιστανών. Εκτός από την «συναισθηματική αναφορά» με τα ράμματα που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, μας πληροφορεί ότι οι αστυνομικοί τους οποίους κάλεσαν είπαν ότι θα φωνάξουν ασθενοφόρο, ώστε να μεταφερθούν (πόσο καιρό μετά το περιστατικό άραγε) οι Πακιστανοί στο νοσοκομείο, να πάρουν βεβαιώσεις για τα τραύματά τους, ώστε να προβούν σε μηνύσεις. Αφήνει μάλιστα αιχμές κατά της αστυνομίας για προσπάθειες συγκάλυψης του περιστατικού, επειδή το ασθενοφόρο δεν ήλθε ποτέ.
Εδώ υπάρχουν αρκετά κενά σημεία. Κατ' αρχήν, από όσο ξέρουμε, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δωρεάν για όλους τους λαθραίους στην χώρα μας. Άρα το λογικό θα ήταν οι ... χτυπημένοι και θύματα Πακιστανοί αμέσως μετά τον τραυματισμό τους, να πάνε στο νοσοκομείο και όχι να περιμένουν τον κ. Γιαννόπουλο και τον κ. Κούρκουλα για να τους δώσουν οδηγίες. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν πήγαν, έστω και αργότερα με την συνοδεία του κ. Γιαννόπουλου.
Όσο για το ασθενοφόρο, που ποτέ δεν έφθασε, θα ήταν τόσο δύσκολο να κάνει ένα τηλέφωνο ώστε να μάθει το γιατί ο κ. Γιαννόπουλος; Ή δεν θα μπορούσαν να πάνε με τα πόδια ή με ένα αυτοκίνητο σε κάποιο νοσοκομείο; Αυτό το "δεν ήλθε το ασθενοφόρο", πραγματικά ακούγεται περίεργο. Μυρίζει ... αριστερά τερτίπια εντυπωσιασμού και μάλιστα από χιλιόμετρα μακριά.

Θέλουν θύματα
Υπάρχει μία πάγια τακτική της αριστεράς να ψάχνει, να αναζητά «θύματα», προκειμένου να εξυπηρετήσει πάγιες πολιτικές της σκοπιμότητες. Σε αυτά τα πλαίσια πιστεύουμε ότι εντάσσεται τόσο η συγκεκριμένη καταγγελία όσο και η προσπάθεια μετατροπής συγκεκριμένων επεισοδίων σε υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας σε "ρατσιστικά εγκλήματα".
Η εμπλοκή των ιδίων προσώπων σε συνεχόμενα περιστατικά με διαφορετικούς κάθε φορά ρόλους (βλ. περίπτωση "αυτόπτου μάρτυρος Μαρίνας Βήχου") ως αυτόπτων μαρτύρων, εισαγγελέων, δικαστικών που βγάζουν ανακοινώσεις και προσπαθούν να προκαταλάβουν την "κοινή γνώμη", είναι αποκαλυπτική.
Υπάρχει μία προσπάθεια εκ μέρους της διεθνιστικής αριστεράς, να δημιουργηθεί στους Έλληνες μια συλλογική ενοχή απέναντι στους μετανάστες, η οποία θα αλλάξει την άποψη της κοινής γνώμης, που είναι συντριπτικά αντίθετη στην παρουσία τους.
Η θυματοποίηση των μεταναστών έχει ως σκοπό το να πιστέψουμε ότι "τους χρωστάμε κάτι". Έτσι θα δημιουργηθεί το κλίμα που χρειάζεται ώστε να δοθούν στους μετανάστες τόσο πολιτικά δικαιώματα, όσο και μια σειρά νόμων για "θετικές διακρίσεις". Αυτά θα δημιουργήσουν μία πολιτική πελατεία, την αποκλειστική νομή της οποίας θα έχει η άκρα (διεθνιστική) αριστερά. Το περιστατικό, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε αν είναι αληθινό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ανεξέλεγκτη και αθρόα (λαθρο)μετανάστευση έχει μετατρέψει την Αθήνα αλλά και ολόκληρη την χώρα σε ένα πεδίο συγκρούσεων, αυξημένης εγκληματικότητας και άκρατου φόβου. Όταν 14χρονοι και 15χρονοι αναγκάζονται να προσφύγουν δικαίως ή αδίκως στην αυτοδικία, είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.
Πολιτικά όμως υπάρχει ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα. Η αποκάλυψη της διεθνιστικής αριστεράς ως οργάνου "καταστολής". Από τη μία η χούφτα των "αντιφασιστών" στον Άγιο Παντελεήμονα σε ρόλο ΜΑΤ, εμποδίζει μια διαδήλωση κατοίκων. Από την άλλη ο δάσκαλος που καταγγέλλει τους μαθητές του σε εφημερίδες και κανάλια. Αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος της άκρας αριστεράς ως οργάνου της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, που μας θέλει ξένους στην ίδια μας την χώρα.
Προσωπικά εμένα η εικόνα πάντως του δασκάλου που καταγγέλλει τα παιδιά τα οποία διδάσκει μου έφερε στο μυαλό το 1984 του Τζόρτζ Όργουελ.

http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=919:2009-03-16-08-55-02&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: