Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Σε νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών που σκοπό είχαν την παράνομη είσοδό τους στη χώρα ή την έξοδό τους από αυτήν προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές την Κυριακή.

Στην Πάτρα το προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισε και συνέλαβε λίγο πριν την επιβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 48χρονο αλλοδαπό, οδηγός φορτηγού οχήματος, καθώς και έξι ακόμη αλλοδαπούς άνδρες που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγραφών.

Οι αλλοδαποί βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου του παραπάνω οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Αντιστοίχως, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν και αυτοί να επιβιβαστουν σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό πέντε λαθρομετανάστες και ο διακινητής τους.

52χρονος αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού οχήματος μετέφερε πέντε λαθρομετανάστες οι δύο εκ των οποίων βρέθηκαν κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου ενώ οι υπόλοιποι τρείς βρέθηκαν κάτω από το φορτηγό.

Κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω φορτηγό όχημα, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Λίγο αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε 26χρονος αλλοδαπός, που στην προσπάθειά του να εξέλθει παράνομα της χώρας κρύφτηκε στο σασί φορτηγού οχήματος.

Στο μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας από τη γειτονική Τουρκία.

Εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. ανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, πλαστική μηχανοκίνητη λέμβος, με 27χρονο αλλοδαπό χειριστή - διακινητή κι επιβαίνοντες είκοσι οκτώ λαθρομετανάστες ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Οι ανωτέρω εισήλθαν παράνομα στη χώρα προερχόμενοι κατά δήλωσή τους από τα απέναντι τουρκικά παράλια με το παραπάνω σκάφος, το οποίο πρόκειται να ρυμουλκηθεί στο λιμένα της Λέρου.

Ο 27χρονος χειριστής-διακινητής συνελήφθη από τη Λιμενική Αρχή Λέρου και πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ οι 28 αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Νωρίτερα στη Μυτιλήνη είχαν εντοπιστεί πέντε ακόμη αλλοδαποί άνδρες στερούμενοι των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2348779

Δεν υπάρχουν σχόλια: