Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Αλβανός πυροβόλησε αστυνομικό


Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ υπηκόου Αλβανίας και δύο αστυνομικών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των δύο αστυνομικών από τα πυρά του 35χρονου -σεσημασμένου για διάφορα ποινικά αδικήματα- δράστη. Ο αστυνομικός σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, όταν οι δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτο άτομο. Στη θέα των αστυνομικών, ο 35χρονος τράβηξε το πιστόλι που είχε μαζί του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, πετυχαίνοντας έναν εξ' αυτών στο στήθος. Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά και σε συμπλοκή που ακολούθησε κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν το δράστη.

«Ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε διότι είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο», αναφέρει η ανακοίνωση τη Αστυνομίας. Ο 35χρονος αυτοτραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι (παλάμη) και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/01/2009_264655

Δεν υπάρχουν σχόλια: