Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Σε νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών που προσπαθούσαν να εισέλθουν ή να εξέλθουν παράνομα της χώρας προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές της χώρας

Πενήντα τρεις λαθρομετανάστες μεταφέρονται στο λιμάνι του Ηρακλείου με φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά και ρωσικό πλήρωμα. Το πλοίο τους περισυνέλεξε το βράδυ κοντά στην Μήλο.

Οι λαθρομετανάστες, που είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία με 10μετρο φουσκωτό σκάφος, κινδύνευσαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κοντά στη Μήλο και αμέσως έσπευσαν σε βοήθεια παραπλέοντα σκάφη, όπου τελικά επιβιβάσθηκαν σώοι στο υπό σημαία Παναμά πλοίο.

Ήδη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει πάρει όλα τα μέτρα για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών.

Την Τρίτη το βράδυ συνελήφθησαν, στις ακτές του Φαρμακονησίου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, εννέα αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα, προερχόμενοι, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία κατασχέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.

Στην Ηγουμενίτσα το ίδιο βράδυ, το προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισε τρείς λαθρομετανάστες που σκοπό είχαν την έξοδό τους από τη χώρα ενώ στερούνταν των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Νωρίτερα στην Πάτρα είχε συλληφθεί πενηνταενάχρονος οδηγός φορτηγού οχήματος καθώς κι ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένος, στο χώρο του φορτίου, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2196752

Δεν υπάρχουν σχόλια: